De beste manier om hang en sluitwerk te verbeteren

maandag 28 juli 2014 - 18:07 uur

Slotenmaker Den Haag heeft verschillende tips verzameld om het hang- en sluitwerk in de woning te kunnen verbeteren. Een inbreker kan op deze manier minder gemakkelijk de woning betreden, waardoor je dankzij een slotenmaker beter beveiligd bent tegen een inbraak. De woning is op verschillende manieren te beveiligen, bekijk de onderstaande tips vanuit het oogpunt van een slotenmaker uit Den Haag om aan de slag te gaan.

Kleine raampjes en roosters

Een klein raampje voor de ventilatie of een rooster, is voor een inbreker een populaire plaats om binnen te komen. Zorg dat deze plaatsen goed beveiligd zijn om een inbreker geen kans te geven. Je kunt de kleine raampjes afsluiten wanneer je de woning verlaat of een rooster door een schuifje te verplaatsen. Vergeet je vaker om de kleine raampjes of rooster dicht te doen? Slotenmakers in Den Haag (maar ook in de rest van Nederland) hebben daar een handig oplossing voor. Je kunt met een klein apparaatje de raampjes en rooster automatisch sluiten. Kies voor een oplossing die het Politiekeurmerk Veilig Wonen draagt, zo weet je zeker dat goede beveiliging is gegarandeerd.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot dat op meerdere punten sluit. Wanneer je de sleutel omdraait zullen deze pennen sluiten en is een extra slot overbodig. Het aanbrengen van een dergelijk slot is niet gemakkelijk, er is een slotenreparateur nodig om een dergelijk slot aan te brengen. In Den Haag en omgeving zijn er meerdere bedrijven beschikbaar die je hier snel mee kunnen helpen. Kies voor een slot dat het keurmerk van de politie draagt, je weet zo zeker dat je optimaal beveiligd bent tegen inbrekers. Slotenmakers weten uit ervaring dat Den Haag en omgeving een plek is met veel inbraken, inbrekers uit deze stedelijke omgeving worden daardoor steeds handiger in het forceren van deuren. Wapen jezelf en zorg dat je het inbrekersgilde voorblijft.

Bijzetsloten

Slotenmakers weten dat een bijzetslot soms niet mogelijk is, met name in de wat oudere woningen in de binnenstad van Den Haag is dit vaak lastig. Woningen maken daarom gebruik van een extra knip om de deur toch beter te kunnen beveiligen. Het makkelijkst is om voor het hoofd en extra slot dezelfde sleutel te gebruiken. Het extra slot wordt meestal op kniehoogte bijgeplaatst.

Extra tips van een slotenmaker uit Den Haag

Het is belangrijk om het hang- en sluitwerk op de juiste manier te gebruiken. Wanneer je de woning verlaat, is het belangrijk jouw sloten te gebruiken en ook in de nacht moet de woning goed worden afgesloten. Zorg ook dat zaken als verlichting en eventueel een alarm in orde zijn. Bekijk het totaalplaatje, op deze manier weet je zeker dat de woning goed beveiligd is.