Veranda

woensdag 04 juni 2014 - 16:03 uur

Veranda’s, we zien ze steeds meer in tuinen staan bij mensen. En waarom ook niet? Ze zijn mooi, praktisch en hoeven niet eens zo heel duur te zijn.

Veranda
Een veranda is als het ware een soort van aanbouw aan een woning. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Het kan ook zo zijn dat de veranda niet aan het huis vast zit, maar verder op in de tuin staat. De vloer van een veranda kan gewoon de huidige vloer zijn, maar in veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een houten vloer. Dit oogt nog mooier.

Er ontstaat wel eens verwarring over het verschil tussen een veranda en een serre. Een serre is eigenlijk een veranda, alleen wordt deze afgesloten met glas. Bovendien bevind deze zich wel (bijna) altijd aan het huis.

Terrasoverkapping
Een veranda aan huis kun je ook wel vergelijken met een terrasoverkapping. Deze bevind zich meestal aan het huis. Mensen die veel buiten zitten en een soort van terras in de tuin hebben kiezen er vaak voor om een terrasoverkapping te laten plaatsen. Dit is ideaal omdat je in principe met alle weersomstandigheden gebruik kunt maken van het terras. Een terrasoverkapping is niet alleen handig maar staat ook erg mooi. Vaak wordt een terrasoverkapping ondersteund door slechts een paar palen.

Bedrijf inhuren of zelf doen?
Wanneer je een veranda of een terrasoverkapping wilt plaatsen in de tuin, sta je voor twee keuzes. Je kunt een bedrijf inhuren die er gespecialiseerd in is, of je kunt het zelf doen. Als je zelf erg handig bent moet het ook lukken om het zelf te doen. Hiervoor moet je alleen wel enige kennis hebben over het materiaal dat je gaat gebruiken. Hier kun je je natuurlijk ook over laten informeren in een bouwmarkt.

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veranda en/of terrasoverkapping. Deze kun je uiteraard ook gewoon inhuren. Zij hebben alle kennis die er nodig is. Over het materiaal, over het bouwen en alles wat er bij komt kijken. Een ander voordeel aan het inhuren van een bedrijf is dat zij waarschijnlijk veel sneller klaar zijn met alles.