Afvoer verstopt; verwijderen met soda

zondag 06 april 2014 - 20:02 uur

Het verstoppen van je afvoer kan je beter voorkomen want anders kan het tot veel ergernis lijden en het kan je ook nog is wat geld gaan kosten. Dit kan je doen door de afvoer te spoelen met soda. Hieronder een omschrijving hoe je de afvoer schoon maakt met soda.

Je hebt hier voor nodig:
• Soda
• Eetlepel
• water koker

Zet als eerst water op de waterkoker en vul de wasbak met kokende water tot de helft van de wasbak. Je voegt nu 3 tot 4 eetlepels soda toe in de kokende water. Gebruik nu bijvoorbeeld een was borstel om te roeren. Je kan nu de stop er uit trekken zodat het water in de afvoer kan lopen. We raden je aan om dit voornamelijk in de avond uren te doen zodat het goed in kan werken. Je maakt in de avonduren meestal geen gebruik van de afvoer. De volgende dag moet je het goed naspoelen met water.

De afvoer van een wasmachine maak je op een andere manier schoon. De afvoer van een wasmachine raakt verstopt doordat er niet gewassen wordt met een hoge temperatuur. Hierdoor lost de wasmiddel niet goed op en dit kan tot een verstopping lijden. We raden je daarom elke maand aan om je wasmachine met een hoge stand te draaien. Dit moet je natuurlijk doen zonder was. Voordat je met een hoge stand draait kan je soda in de wasbakje doen. De soda reinigt de afvoer waardoor er geen verstopping zal ontstaan.

Bron foto: Klus-info