Glasvezelbehang verwijderen

dinsdag 18 juni 2013 - 20:50 uur

Van sommige mensen heb je wellicht al eens gehoord dat het een rotklus is om glasvezelbehang te verwijderen. Het is ook een stuk lastiger om glasvezelbehang te verwijderen dan wanneer je papieren behang wilt verwijderen van de muur. Veel mensen beginnen daarom niet aan deze klus.

Hoe verwijder je glasvezelbehang?
Je kunt op verschillende manieren glasvezelbehang verwijderen.

Stoommachine
Je kan proberen om glasvezel te verwijderen met een stoommachine. Dit kun je doen wanneer het glasvezel licht geverfd of niet behandeld is. Als je reeds een dikke latex verflaag hebt aangebracht heeft het weinig zin om een stoommachine te gebruiken. Dit komt omdat het stoom niet of nauwelijks kan doordringen tot de lijm onder het glasvezel omdat latex waterdicht is. Door de stoom moet de lijm vochtig worden gemaakt waardoor het glasvezel kan worden verwijderd. Wat je eventueel wel kan doen is het maken van gaatjes in het glasvezelbehang. Die kun je doen met een prikroller. Op deze manier kan de stoom wel doordringen tot de lijm.

Glasvezel er af trekken
Lukt het niet met de stoommachine dan kun je proberen om het glasvezelbehang er af te trekken. Dit kan een karwei worden waar heel wat tijd in kan gaan zitten. Het is wel afhankelijk van de ondergrond en de eerder gebruikte lijm.

Schuren
Mocht je het aftrekken van het glasvezel geen goed idee vinden dan blijft schuren van het glasvezel als enige optie over.

Behangen over glasvezelbehang
Je kunt over glasvezelbehang behangen, maar in veel gevallen is het geen groot succes.

Bron foto: Redcoon