Behang verwijderen per ondergrond

zondag 26 mei 2013 - 20:45 uur

De ene behangsoort kun je makkelijker verwijderen dan de andere. Wij beschrijven op deze pagina wat je ongeveer kunt verwachten van het verwijderen van het behang per behangsoort.

Papierbehang verwijderen
Het verwijderen van papierbehang is in veel gevallen redelijk eenvoudig. Als het om één laag gaat dan heb je aan behangafweek in veel gevallen voldoende om het behang te verwijderen.

Vinylbehang verwijderen
Omdat vinylbehang wat dikker is, kan het als lastig worden ervaren om dit soort behang te verwijderen. Bij het verwijderen van vinylbehang kan het nodig zijn om een stoomapparaat te gebruiken om het behang er uiteindelijk af te krijgen.

Glasvliesbehang verwijderen
Wellicht dat je tegenstrijdige verhalen bent tegengekomen over het verwijderen van glasvliesbehang. Het is namelijk zo dat je de muur kunt beschadigen bij het verwijderen van glasvliesbehang. Zeker als het gaat om een broze ondergrond.

Stel dat de muur wordt beschadigd, dan zal er waarschijnlijk een gedeelte opnieuw gestuct moeten worden. Is de muur van beton, dan zal het weinig problemen opleveren en kun je het glasvliesbehang eenvoudig verwijderen. Met een behangperforator maak je gaatjes in het glasweefselbehang en vervolgens gebruik je een spons en heet water dat doordringt tot de lijmlaag.

Over geverfd glasvliesbehang kun je overigens niet behangen. Dit komt omdat de muur niet meer zuigt. Wil je behangen, dan zul je het glasvliesbehang moeten verwijderen. Het verwijderen van zogenaamd glasweefsel behang is lastiger, maar niet onmogelijk.

Bron foto: Kopen.Thuisvergelijken