Waar lambrisering kopen?

zaterdag 23 maart 2013 - 20:02 uur

Cando Lambrisering
Bij verschillende bouwmarkten kun je kant en klare bouwpakketten kopen. Bijvoorbeeld bij Doeland, Fixet, Formido, Gamma, Hubo, Karwei of Multimate. Deze bouwmarkten verkopen allemaal één of meerdere lambriseringen van Cando. Namelijk kiel, havana, santiago, stockholm en helsinki. Ben je op zoek naar losse onderdelen, dan kun je deze eveneens bij de genoemde bouwmarkten kopen. Bijvoorbeeld als het gaat om lambriseringlijsten, plinten of hoekprofielen.

Hoeveel moet ik kopen?
Meet met een rolmaat de lengte van de muren waar je de lambrisering wilt gaan aanbrengen. Op basis daarvan weet je hoeveel pakketten lambrisering je moet kopen.

Cando Lambrisering
Voor het gemak hebben we de mogelijkheden van Cando op een rijtje gezet:

Kiel
Met Kiel lambrisering van Cando kun je een hoogte bereiken van 100 centimeter. Hier heb je pakket A en pakket B nodig. Pakket A bevat de panelen, tussen- en eindlijsten. Pakket B bestaat uit de boven- en onderdorpel.

Kiel is MDF wit gegrondverfd. Na het plaatsen kun je de lambrisering lakken in de gewenste kleur. De binnen- en buitenhoek, plint en toplijst zijn apart verkrijgbaar.

Santiago
Santiago is een strak vormgegeven onbehandeld MDF lambrisering van maximaal 122 centimeter. Je kunt deze lambrisering monteren met behulp van een houten regelwerk. Met montagekit wordt de omlijsting aangebracht op de schroten. De lambriseringslijsten Schuin en Rustiek kun je los kopen.

Havana
Door het gebruik van togen en kraalschroten krijgt de ruimte waar je de lambrisering gaat plaatsen een knusse uitstraling. De lambriseringslijsten en plinten zijn apart verkrijgbaar.
De maximale hoogte is van Havana lambrisering is 122 centimeter. Het monteren gaat via een houten regelwerk en de Schuin of Rustiek zijn apart verkrijgbaar. Het gaat bij Havana om onbehandelde MDF.

Helsinki & Stockholm
Het verschil tussen Helsinki en Stockholm lambrisering zit in de vakverdeling van de panelen. Bij Helsinki lambrisering is de paneel in vier vakken verdeeld. Twee kleine vakken boven en een grote onder. In het paneel van de Stockholm lambrisering zitten twee vakken. De plinten en toplijsten zijn apart verkrijgbaar. Na het plaatsen kun je de lambrisering in de gewenste kleur lakken.

Bron foto's: Houtenvloerenwinkel en Cando