Bestrating

dinsdag 02 april 2013 - 20:02 uur

Een tuin moet ook verharde plekken hebben. Om bijvoorbeeld te lopen of om te zitten in de zon. De meeste tuinen bestaan een derde uit bestrating. Denk goed na over de bestrating die je gaat nemen. De bestrating van de tuin bepaald voor een groot deel de look van je tuin.

Het kiezen van de bestrating.
Het is best moeilijk om de juiste bestrating voor je tuin te kiezen. Dit komt door de ruime keus in materiaal en kleur. De bestrating kan ook weer op verschillende manier gelegd worden. Je kan je laten informeren bij de winkel waar je de materiaal koopt over de mogelijkheden.
 

De laatste trends.
Steeds meer mensen kiezen voor grote donkere tegels. Rc-tegels en betontegels met een coating zijn vooral in de smaak de laatste tijd. Om een moderne look te krijgen worden er verschillende materialen gebruikt. Zoals grind, houten planken en vlonders. Verder is het van de tijd om:
• Het combineren van lichte en donkere tegels.
• Het gebruiken van verschillende formaten.
• Het leggen van tegels in wildverband.
 

                                


Soort bestrating
Niet alle bestrating zal bij alle panden passen. Een voorbeeld is dat een trendy bestrating niet bij een monumentaal pand past. Je kan dan beter kiezen voor gebakken klinkers die een klassiekere look aan de tuin zal geven. Laat je bijvoorbeeld informeren door een tuinarchitect. Die weet precies welke bestrating bij je pand zal passen.

Waterhuishouding
Het water in de tuin zal moeilijker weglopen door de bestrating. Schelpen en grind voeren het regenwater wel goed door. Je kan ook kiezen voor waterdoorlatende tegels die zorgen ook voor goede afvoer van regenwater. Er zullen plassen in je tuin ontstaan wanneer het regenwater niet weg gevoerd kan worden.

Bron foto's: Larbredevie en Snoei