Goedkoop tuin aanleggen

zaterdag 03 mei 2014 - 19:43 uur

Het opnieuw inrichten van een tuin kan veel kosten met zich meebrengen. Vooral het bestraten van de tuin kan prijzig zijn. Er zijn verschillende manieren waardoor je tuin een nieuwe look kunt geven. Veel mensen hebben nog grindtegels in hun tuin staan.

Door de tegels om te draaien kan je al voor een strakke look zorgen. Als je goed zoekt kan je ook plekken vinden waar je gratis tegels kan ophalen. Op marktplaats worden verschillende tuin spullen gratis aangeboden. Dit kan zijn bijvoorbeeld dat ze te veel hebben besteld of andere spullen hebben gekocht. Veel mensen willen wel een vijver in de tuin maar ze vinden het meestal te duur.

Soms worden er wel is gratis plastic vijvers aangeboden of voor heel weinig geld aangeboden. Wanneer mensen een kind krijgen willen ze meestal van hun vijver af. Dan heb je kans dat je het voor een prikje van hun kan overnemen. Er zijn Nederland ook verschillende soorten tuin clubs. Als je lid wordt kan je naar een soort ruil dag. Je kan hier spullen ruilen maar ook verschillende soorten zaden. Hierdoor zal je een mooi tuin met verschillende soorten bloemen en planten kunnen creëren.

Kosten tuinplanten beperken
Je zal het eerste jaar een kale tuin hebben wanneer je deze methode gaat toepassen. De vrouwenmantel is een plant die zich snel vermeerdert. Je kan deze plant in meerdere stukken scheuren wanneer hij eenmaal naar boven is gekomen. (na het planten)

Hostaplant
Je kan een hostaplant in de grond stoppen en wachten totdat hij groot. Het volgende jaar zal er meerdere neuzen tevoorschijn komen. Nu kun je de plant in meerdere delen splitsen, zodat je vier of vijf nieuwe planten hebt. Zo kan je elke jaar weer meerdere planten creëren zonder dat het je geld gaat kosten.


Bron foto's: Littlemarowbone en Tuinpartner