Verhuizen

zaterdag 16 november 2013 - 12:33 uur

In Nederland zijn de mensen soms op hun huis uitgekeken en gaan dan verhuizen. Uit statistieken blijkt dat een Nederlander gemiddeld 8,3 keer verhuist. Wanneer je gaat verhuizen, komt er veel bij kijken. Dit betekent ook dat je heel veel dingen moet regelen. Van het opgeven van de adreswijziging tot het opleveren van de oude woning. Hierbij komen er ook meestal nog wel wat emoties op omdat je jouw vertrouwde plek achter laat. Dit alles kan tot grote stress lijden. Maar uit statistieken is wel gebleken dat dit alles een Nederlander niet weerhoudt om te verhuizen.

Hoe verhuizen?
Er zijn wel een aantal mogelijkheden waardoor je de verhuizing kan vergemakkelijken. Je kan bijvoorbeeld een verhuizingsbedrijf inhuren om je spullen naar je nieuwe woning te brengen. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie zodat ze minder werk hebben aan de verhuizing. Hierdoor kunnen ze zich ook concentreren op de andere taken waardoor er minder stress zal zijn. Wel blijkt dat de meerderheid van de bevolking kiest om eigenhandig te verhuizen. Vrienden een familie helpen meestal mee met de verhuizing waardoor ze geen verhuisservice nodig hebben. Binnen eigen provincie verhuist 80 procent van de bevolking eigenhandig. Binnen Nederland doet 38 procent het zelf.

Service
Een verhuizingsbedrijf heeft meerdere voordelen omdat ze goede service aanbieden. Hieronder een aantal voorbeelden van de service die sommige verhuizingsbedrijven aanbieden:
• Kinderopvang tijdens het verhuizen.
• Het schoon maken van het nieuwe en het oude huis.
• Kleine verbouwingen.
• Het in elkaar zetten van meubels.
• Een tijdelijk verblijf tijdens het verhuizen.

Bron foto: Unie