Een verhuizing plannen

woensdag 16 oktober 2013 - 17:55 uur

Het is belangrijk dat je een goede planning maakt als je besloten hebt om te verhuizen. Voor elke onderdeel moet je een timelimit instellen zodat alles achter elkaar aansluit. Hieronder vind je een voorbeeld van een planning die je eventueel kan gebruiken voor je verhuizing.

Vier weken vóór de verhuizing
Afsluiten van de oude gas en elektra en het aansluiten van de nieuwe elektra. Nieuwe huis schoon maken zodat alle meubels enz. erin kan gezet worden. Het regelen van de opvang van je kinderen en huisdieren.

Dag vóór het verhuizen
Je kan nu de koelkast en de vriezer laten ontdooien en schoon maken. Alle spullen die je mee wilt nemen moet je ingepakt hebben zodat het gelijk meegenomen kan worden. De meubels moeten uit elkaar gehaald worden zodat ze gemakkelijk meegenomen kunnen worden.

Dag van de verhuizing
Pak alle belangrijke spullen zoals je portemonnee en andere waardevolle spullen zodat het niet kwijt raakt. Hierna kan je beginnen met transporteren van je spullen. Hierna is je taak om je oude huis nog een keer na te lopen zodat er geen spullen achter blijft. Sluit alle mogelijke dingen die je kan sluiten. Controleer je meterstand en noteer dit. Nu is het je taak om je nieuwe huis in te richten. Voordat je begint met de inrichting kan je het best het huis nog op schade controleren. Het is verstandig om te beginnen met je slaapkamer zodat je wel normaal in je bed kan slapen.

Verhuisbedrijf
Sommige mensen laten hun spullen verhuizen door een verhuisbedrijf. In dit geval moeten jouw spullen op schade gecontroleerd worden en moet er worden gekeken of alles compleet is. Bij schade moet je gelijk een melding doen bij het bedrijf. Wacht hier niet te lang mee want dan heb je kans dat de schade niet vergoed wordt. Je kan binnen 14 dagen na de verhuizing de schade melden bij het erkende verhuisbedrijf.

Bron foto: Dwodt